Engagemang

Vill du testa på engagemang och samtidigt förändra Ryd till det bättre? Vill du testa på att arbeta i projekt, kanske har du redan ett eget projekt du vill genomföra? Då är FR Ryd föreningen för dig! Inom FR Ryd finns möjlighet att få en mängd olika erfarenheter, tex. allt ifrån att laga cyklar till att genomföra olika projekt.

Styrelsen

Vill du engagera dig i någonting och samtidigt träffa nya vänner, få erfarenhet av styrelsearbete och av att arbeta i grupp? Eller kanske tycker du om att hjälpa andra, har ett projekt du vill genomföra eller vill förändra Ryd till det bättre? I så fall är FR Ryd föreningen för dig!

FR Ryd är hyresrättsföreningen för studenter i Ryd och arbetar med boendefrågor tillsammans med KOMBO och Studentbostäder. Dessutom driver styrelsen en utlåningsverksamhet och en cykelverkstad, som är ett eget utskott.

• Ordförande leder styrelsen och dess arbete samt representerar föreningen utåt.
  • Vice Ordförande stöttar Ordförande i dennes arbete och håller kontakten med Studentbostäder.
  • Kassör har hand om ekonomin i föreningen. En av kassörens uppgifter är att se till att budgeten blir möjlig att hålla. En annan uppgift är att bokföra kontinuerligt i Visma SPCS.
  • PR- & Eventansvarig marknadsför och ansvarar över aktiviteter såsom Höst- och vårmötet, Speed-dating på SOF, monter på Kalasmottagning m.m. Låt fantasin flöda, många idéer kan förverkligas i FR Ryd.
  • IT-ansvarig ansvarar för föreningens hemsida och två bokningssystem.
  • Intendent ansvarar för föreningens inventarier och kansliet.
  • Ledamot är fri att åta sig de uppgifter denne vill.
  • Hos FR Ryd finns möjlighet att mjukstarta ditt engagemang med styrelsearbete och utlåningsverksamheten. Det finns också möjlighet att driva egna projekt, du bestämmer själv hur mycket tid och engagemang du vill lägga ned!

Cykelverkstan

Vill du lära dig mer om cyklar och samtidigt hjälpa andra människor? Då är Cykelverkstaden rätt för dig!

Det spelar ingen roll om du tävlat i Tour de France eller om du aldrig har sett en cykel förut, i cykelverkstaden får du all kunskap du behöver. Du lär dig att felsöka och reparera cyklar samtidigt som du hjälper andra och träffar nya vänner.

För mer information eller för att ansöka, kontakta Cykelverkstadschefen på cykel@frryd.se.

Utlåningsverksamheten

Känner du att du vill engagerade dig i FR Ryd på något sätt men inte i styrelsen så har du kommit rätt. Du kan jobba på kansliet där vi har vår utlåningsverksamhet på Alsättersgatan 7 som har öppet två dagar i veckan, en-timme vardera gång. Detta innebär att det inte är så tidskrävande och inte långt ifrån din bostad.

Vi söker personer som:

• Är service minded
  • Kan tala engelska

Detta innebär att du kommer att få:

• Erfarenhet inom service och bokningssystem
  • Hjälpa studenter från hela världen
  • Öva upp engelskan och eventuellt andra språk
  • Lära känna nya människor både inom styrelsen och andra som jobbar på kansliet
  • Snygg FR Ryd piké!