Cykelverkstan

Vad vi gör:
Hos oss kan du som studerar vid LIU låna verktyg, köpa reservdelar till rimliga priser samt få tips och råd om hur du bäst lagar din cykel. Har du redan egna delar går det självklart bra att komma ner och låna verktyg för att montera dem på din cykel.

Du kan köpa reservdelar från oss till självkostnadspris. Olika storlekar och modeller kostar olika, men följande lista kan ge en uppskattning:

  • Däck 50-100 kr
  • Slang 40-60 kr
  • Kedja ~50kr
  • Bromsbelägg 20-40 kr

Så kika gärna ner en sväng om du har problem med din cykel, stora som små, det mesta brukar gå att fixa.

Vad vi inte gör:
Vi förstör inga lås och vi lånar inte ut verktyg som skall användas till att förstöra lås. Inga undantag.

Vi tillåter inte mer än 2 cyklar per rum (3 rum totalt). När verkstan är full får du helt enkelt vänta tills någon tar ut en cykel innan du tar in din.

Vi lånar inte ut verktyg utanför verkstaden. (Vi vet att det är frustrerande att vänta utanför när man bara behöver låna ett litet verktyg i några sekunder, men stölder har förekommit, och därför har vi samma regel för alla.)

Medlemmarna i cykelverkstan är inte anställda med lön. Vi är vanliga studenter som gillar att mecka med cyklar. Därför uppmanar vi alla besökare att respektera våra regler, priser och öppettider. Om en besökare inte vet någonting alls om cykellagning, hjälper vi till mer än gärna, men vi är inte där för att laga folks cyklar gratis. Snarare så kan du få hjälp, råd och verktyg så att du kan laga din cykel. Och detta gör vi gratis.

Öppettider:
Söndagar mellan 18:00 och 21:00
Med undantag för stängning under tenta-p och lov.

Vi finns på:
Rydsvägen 254 (i källaren, med ingång via baksidan av huset)

Kontakt:
Vill du jobba hos oss, eller har andra frågor, kan du maila cykelverkstadschefen på: cykel@frryd.se

Välkommen!